Около 1/3 от българите са готови да се преброят по Интернет

30.08.2010 | 12:34
по статията работи:
Цял модул въпроси в същинското преброяване догодина ще уточнява причините за имиграцията след 2001 г.
Около 1/3 от българите са готови да се преброят по Интернет

Около една трета от българите са готови да се преброят по Интернет. В София и Варна електронният начин за подаване на данни предпочита всеки втори. Това съобщи днес във Варна председателят на Националния статистически институт Мариана Коцева.

По думите й НСИ е провел специално проучване за нагласите на хората да се преброят по интернет, като са анкетирани 9 хиляди българи. Пробно всеки може да се преброи по електронен път от 1 до 7 септември. От началото на следващия месец започва и пробно преброяване на населението в областите Плевен, Стара Загора и Велико Търново.

Същинското преброяване ще бъде през март 2011 г. Вече се създават общинските комисии, чиято задача ще бъде да одобряват преброителите, които ще обикалят по домовете на хората. Кандидатите трябва да отговарят на строги критерии, включително да имат поне средно образование и да не са криминално проявени или осъдени.

Коцева уточни, че в анкетните листа за преброяване 2011 има включен цял модул въпроси, които ще изяснят броя на емигриралите от България, както и причините за заминаването им в чужбина. Въпросите се отнасят за периода от 2001 година до сега.

Председателят на НСИ присъства на откриването на първия в страната Подпомагащ център в Териториалното статистическо бюро във Варна. Той ще оказва подкрепа по време на пробното преброяване, като приема повиквания от цялата страна, информира БТА.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 10.05   1525 г. – По силата на договор от Чамаси, Аграфа (днешен южен Пинд) се сдобива с автономен статут. 1553 г. – От Лондон потегля морска експедиция на бъдещата...