Бедствено положение в 4 села

10.08.2010 | 07:42
по статията работи:
Специална комисия и застрахователи вчера са описали щетите от градушката
Бедствено положение в 4 села

Градушка опустоши селата Бело поле, Роглец, Дреновец и Дражинци, което наложи зам.-кметът на община Ружинци Детелина Лукова да обяви бедствено положение.

Четирите села пострадаха сериозно от падналата в петък  градушка. Пораженията са най-големи в село Бело поле. Всичките 650 къщи в него са с потрошени керемиди и счупени прозорци. Колите, които не са били в гаражи – са без стъкла и с изкривени ламарини. Специална комисия  и застрахователи вчера са описали щетите, нанесени на административните сгради в пострадалите села. По предварителна оценка  щетите от градушката надхвърлят 70 000 лева. Днес комисията ще  направи оглед и на пострадалите 650 частни къщи.

По време на бурята са били убити и домашни птици, напълно унищожена е реколтата от зеленчуковите градини - пипер, домати, фасул, дини, пъпеши, зеле, грозде, плодовете на овощни дръвчета са смлени от ледените късове. Съсипани са и слънчогледови и царевични ниви, съобщи в. "Монитор".

От пострадалите 650 къщи в село Бело поле само една е застрахована - тази на кмета на селото Васил Иванов. 

Хората няма да бъдат оставени без подкрепа и с помощта на компетентните държавни институции ще направим всичко необходимо, за да опазим живота, здравето и имуществото им”, обеща областният управител на Ружинци  Пламен Стефанов.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 26.04   1336 г. – Франческо Петрарка изкачва връх Ванту – символичен рожден ден на алпинизма. 1802 г. – Наполеон Бонапарт подписва обща амнистия, която позволява...