Детска пързалка затисна дете в шуменско село

06.08.2010 | 16:49
по статията работи:
Детето е с опасност за живота. Детската площадка била нерегламентирана
Детска пързалка затисна дете в шуменско село

7-годишно момченце пострада тежко по време на игра в шуменското село Велино. Върху него е паднала детска пързалка. То е било откарано за лечение в шуменската болница с опасност за живота.

Пред Дарик радио зам.-директорът на лечебното заведение д-р Юлия Димитрова съобщи, че момчето е с тежка черепно-мозъчна травма и предстои да му бъде направена операция. В момента се изяснява и дали детето има други наранявания по тялото.

7-годишният Лъчезар Богомилов заедно с братчето си играел на нерегламентирана детска площадка в двора на читалището в селото. Двете деца са настанени в приемно семейство. Един от приемните родители е бил на около 30 метра от децата, докато те са играели в двора на читалището, информира Dariknews.bg.

По думите на кмета Димитър Димитров преди време детските съоръжения са били на друго място, след което са били преместени. „Това се е случило преди да стана кмет, не знам дали е станало с разрешително или без", заяви той. Шуменският кмет добави, че по документа на мястото не би трябвало да има детска площадка.

След инцидента комисия от общината е посетила въпросната площадка, били са издадени предписания да се махнат всички съоръжения с оглед предотвратяване на други инциденти.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 15.05   1514 г. – Фернандо Магелан официално е освободен от служба при португалския крал. 1525 г. – Приключва Селската война – народно въстание, избухнало в...