Президентът на Световната банка ще посети България

06.08.2010 | 15:02
по статията работи:
В рамките на визита си Зелик ще се срещне с президента Първанов и премиера Борисов
Президентът на Световната банка ще посети България

Президентът на Световната банка Робърт Зелик ще посети България в началото на следващата седмица като част от обиколката му в Източна Европа. Тя включва още посещения в Молдова и Латвия, а цел на пътуването са срещи с правителствени ръководители и икономисти, с които да обсъди развитието и въздействието на глобалната икономическа криза.

Зелик, който ще бъде придружван от българския еврокомисар Кристалина Георгиева, във вторник ще се срещне с президента Георги Първанов, премиера Бойко Борисов, вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков и министъра на външните работи Николай Младенов, става ясно от информацията на българското представителство на институцията.

Според информация на Дневник.bg в понеделник ръководителят на СБ ще посети Варна. Там той ще посети пътен участък в процес на рехабилитация, включен в Проекта за рехабилитация на пътната инфраструктура, съфинансиран от Световната банка.

От банката уточняват, че за периода от юли 2009 г. до края на юни тази година (за световната банка фискалните години започват от 1 юли - бел. авт.) за справяне с негативите от кризата са предоставили 14.8 млрд. долара финансова помощ за държави от Европа и Централна Азия. Тези средства са съвкупност от програмите, които се изпълняват в сътрудничество с Международната банка за възстановяване и развитие (IBRD), Международната асоциация за развитие (IDA), Международната финансова корпорация (IFC), Агенцията за многостранно гарантиране на инвестициите (MIGA). Тези институции са част от групата на Световната банка и докато бе визепрезидент на банката Кристалина Георгиева представи някои от възможностите за България да смекчи последствията от кризата като се възползва от техните програми.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 14.05   1027 г. – Анри I е коронясан за крал на Франция. 1610 г. – Анри IV е убит и на трона застава 9-годишният му син Луи XIII. 1643 г. – Четиригодишният Луи...