Сръбската преса: Сретен Йосич има връзка с "Килърите"

05.08.2010 | 15:25
по статията работи:
Медиите обръщат внимание на твърденията на заместник-главния прокурор Бойко Найденов
Сръбската преса: Сретен Йосич има връзка с "Килърите"

Сръбската преса днес обръща сериозно внимание на новината, че балканският наркотрафикант Сретен Йосич, по-известен като Йоца Амстердам, е участвал в поръчката за убийството на българския министър-председател Бойко Борисов.

Медиите подробно информират и за твърденията на заместник-главния прокурор Бойко Найденов, че службите имат данни за поръчката за атентат срещу Борисов.

Белградските медии информират и за задържаната група "Килърите", както и на Петър Стоянов-Вожда, за когото се твърди, че е кум на Сретен Йосич.

"Йосич, за когото българските медии твърдят, че е балканският крал на кокаина, бе задържан в София през 2002 г. и веднага след това бе предаден на холандските власти. Тогава Бойко Борисов бе главен секретар на Министерството на вътрешните работи. През 2009 г. по време на съдебния процес Сретен Йосич каза, че по време на престоя си в България е бил под закрилата на спецслужбите и лично на Борисов", припомнят още белградските медии, цитирани от БГНЕС.

"Борисов се обърна към прокуратурата за проверка и по-късно стана ясно, че Сретен Йосич не е имал връзки с държавните структури на България, както и със самия Борисов", уточнява от своя страна сръбската държавна агенция "Танюг", цитирана от Dariknews.bg.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 21.05   1725 г. – Руската императрица Екатерина I учредява ордена "Александър Невски". 1840 г. – Нова Зеландия е обявена за колония на Великобритания. 1865...