Междуведомствен съвет ще следи изпълнението на програмата за околната среда

27.07.2010 | 13:52
по статията работи:
На заседанията на Съвета ще се приемат подробни едногодишни програми за изпълнението на Националната програма за действие по околна среда и здраве
Междуведомствен съвет ще следи изпълнението на програмата за околната среда

Правителството създаде Междуведомствен съвет за управление на изпълнението на Националната програма за действие по околна среда и здраве, 2008-2013 г. Съветът ще координира дейностите на държавните институции, отговорни за изпълнението на Националната програма за ограничаване и предотвратяване на рисковете за здравето от неблагоприятните въздействия на околната среда, съобщават от пресслужбата на кабинета.

За негови съпредседатели са определени министрите на здравеопазването и на околната среда и водите - водещите министерства в разработването и изпълнението на Програмата.

В Съвета ще вземат участие заместник-министри на финансите, на вътрешните работи, на образованието, младежта и науката, на отбраната, на икономиката, енергетиката и туризма, на регионалното развитие и благоустройството, на земеделието и храните, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на труда и социалната политика. Предвижда се в състава му да участват двама представители на неправителствени организации, работещи в областта на опазването на околната среда и човешкото здраве и двама - на Националното сдружение на общините в България. Като асоциирани членове ще участват директорите на националните центрове по опазване на общественото здраве и по радиобиология и радиационна защита и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по околна среда.

На заседанията на Съвета ще се приемат подробни едногодишни програми за изпълнението на Националната програма за действие по околна среда и здраве. В тях ще бъдат разписани дейностите, конкретните мероприятия по осъществяването им, отговорните лица, както и съответните срокове и необходими средства за изпълнението им.

Работата на Междуведомствения съвет ще се подпомага от секретариат, в който са координаторите на Програмата от двете водещи министерства.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Женевски конвенции
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 13.05   1327 г. – Подписан е Черноменският договор между Втората българска държава и Византийската империя от Михаил Шишман и Андроник III. 1346 г. – Йоан VI...