Спортисти и ловци ще могат да си правят патрони сами

23.07.2010 | 15:26
по статията работи:
Парламентът прие на второ четене промени в Закона за оръжията
Спортисти и ловци ще могат да си правят патрони сами

Депутатите разрешиха ловците и спортистите да имат право на производство на патрони в домашни условия - до 1000 бр. капсули и до 1000 грама барут. Това на практика означава, че около 1000 патрона годишно ще могат да бъдат направени в домашни условия от ловците и спортистите.

Всичко това стана факт, след като парламентът прие окончателно част от промените в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Според Димо Гяуров от "Синята коалиция" тази практика е застъпена в Европа, докато у нас досега това е било забранено. Според него предишните условия са създавали предпоставка за контрабанда. Депутатът допълни, че би трябвало да се помисли за организирането на обучителни курсове за тези, решили да правят патрони у дома, предаде Dariknews.bg.

Разрешенията за производство на взривни вещества, оръжия, боеприпаси и на пиротехнически изделия са безсрочни. Това решиха още депутатите, предаде Агенция "Фокус".

За получаване на разрешение за производство заявление се подават до директора на ГДОП на МВР. Комисия от експерти, създадена със заповед на министър на вътрешните работи, ще оценява пълнотата и съответствието на подадената документация и ще извършва проверка на място на обектите за производство и съхранение на взривни вещества, оръжия, боеприпаси и пиротехнически изделия.

Директорът на ГДОП на МВР издава разрешение или отказва издаването му въз основа на становището на комисията.

Издадените разрешения и удостоверения за производство важат само за посочените в тях видове взривни вещества, пиротехнически изделия, оръжия и боеприпаси и могат да се използват само от лицата, на чието име са издадени. Лицето, получило разрешение за производство е задължено да уведомява ГДОП на МВР при преустройство на обектите за производство и съхранение, промяна на персонала, промяна на търговската регистрация, промяна на вида на взривните вещества, на оръжията, на боеприпасите и на пиротехническите изделия, които произвежда.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 25.04   1154 г. – Мюсюлмански войски, предвождани от Нур ад Дин превземат Дамаск. 1699 г. – Състои се сватбата на немския граф Лудвиг Крафт фон Насау-Саарбрюкен и...