Русия и НАТО обсъдиха европейската сигурност

23.07.2010 | 13:09
по статията работи:
Дългосрочните интереси по отношение на Афганистан съвпадат
Русия и НАТО обсъдиха европейската сигурност

Военни делегации на Русия и НАТО обсъждат в Москва въпроси на европейската сигурност, съобщи "Интерфакс". Началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация армейски генерал Николай Макаров заяви пред председателя на Военния комитет на НАТО, италианският адмирал Джанпаоло ди Паола, че неговото посещение е много важно за развитието на диалога между Русия и НАТО, предаде БГНЕС.

“В днешните преговори ние ще направим изводи за досегашната ни работа след заседанието на Съвета НАТО-Русия на ниво началници на ГЩ в Брюксел, ще поговорим за европейската сигурност и по въпроси, представляващи взаимен интерес“, посочи руският военачалник.

Дългосрочните интереси на Русия и НАТО по отношение на Афганистан съвпадат, заяви Николай Макаров след края на преговорите, предаде ИТАР ТАСС, цитирана от агенция "Фокус. „Ние отново сме готови заедно да търсим отговори на съвременните предизвикателства и на заплахите за международната сигурност, както и да намерим решение на насъбралите се проблеми”, посочи Макаров.

По-рано тази сутрин силите на НАТО са арестували шестима талибански лидери в южноафганистанската провинция Газни, предаде агенция Синхуа, като цитира местните власти. Засега не са оповестени данни за самоличността на заловените.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 24.04   1479 г. пр.н.е. – Тутмос III става фараон на Египет. 1184 г. пр.н.е. – Гърците влизат в Троя с помощта на Троянски кон (по предания). 1771 г. –...