Филмът Saw влиза в Книгата за рекорди на Гинес

23.07.2010 | 09:27
по статията работи:
Поредицата се състои от 6 филма, всеки от които се е появявал последователно всеки Хелоуин от 2004 насам
Филмът Saw влиза в Книгата за рекорди на Гинес

Филмът на ужасите Saw получава място в престижната Книга за рекорди на Гинес като най-успешна филмова поредица на ужасите, съобщи единият от продуцентите му Марк Бърг.

Все още съм в шок. Фактът, че победихме (такива заглавия на ужасите като) "Петък 13-ти", "Кошмар на Елм Стрийт", "Хелоуин" и "Тексаско клане" е признание за нашия състав, екип и за нашите партньори от Lionsgate, призна Бърг след научаването на новината.

Поредицата се състои от 6 филма, всеки от които се е появявал последователно всеки Хелоуин от 2004 г. насам. Седмият и последен епизод предстои да се появи на 29 октомври и ще бъде във вариант 3D. Общо отделните части на "Saw" са реализирали над 730 милиона долара печалба в световния бокс-офис и са продадени над 30 милиона DVD с филма, според компанията-разпространител.

Сюжетът на сериала е разказ за убиец на име Джигсоу (Jigsaw), който прекарва жертвите си през психологически мъчения преди да ги убие. Продуцентът Бърг разказва, че по време на снимките на втората част е било взето решението историята да се разтегли до седем серии, пише БГНЕС, позовавайки се на информация на Reuters.

Това е. Приключихме. Не искаме накрая да се превърнем в боксьор, който е участвал в твърде много мачове, призна още Бърг. Той добави, че феновете винаги са очаквали седмата част от поредицата, знаейки че ще е последна.

Представянето на "Гинес" ще се състои по време на провеждащия се в Сан Диего Comic Con в петък. Главният редактор на популярното издание за рекорди Крейг Глендей ще връчи отличието на продуцентите на филма.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 30.05   1431 г. – Стогодишната война: В Руан, Франция, 19-годишната Жана д'Арк е изгорена на клада от английско ориентирания трибунал. 1498 г. – Христофор Колумб се...