Дължим около 6.4 млн. евро на Русия за Бургас-Александруполис

22.07.2010 | 17:31
по статията работи:
Министър Дянков поел ангажимент дългът да бъде изчистен до 3-4 месеца. От "Транс Болкан Пайплайн" оптимисти за проекта
Дължим около 6.4 млн. евро на Русия за Бургас-Александруполис

България дължи на Русия около 6,4 милиона евро по проекта "Бургас-Александруполис". Това съобщи пред журналисти генералният директор на компанията по проекта "Транс Болкан Пайплайн" Владислав Емилиянов.

Около 5 милиона евро са дължимите от българска страна за 2009 година. Текущата сума до момента за тази година, която дължим на компанията, е 1,4 милиона евро.

По-рано днес руската делегация е имала среща с вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков неговия екип. Имаме разбиране, че можем да си сътрудничим с българска страна, каза Емилиянов. Той допълни, че е подписано финансово споразумение за българските задължения. Уговорено е, че в рамките на три - четири месеца България ще изплати дълговете си.

По думите на Емилиянов - министър Дянков лично е изявил желание да присъства на тази среща, за да разбере максимално добре ситуацията. Голям акцент са били екологичните аспекти на проекта, предаде Агенция "Фокус".

Готова е и международната екооценка по основния проект, но правителства на България и Гърция ни помолиха да поработим още малко по този въпрос, обясни Емилиянов. По думите му резултатите ще бъдат оповестени на правителствата на двете страни през септември. Той допълни, че компанията има намерение да инвестира 1 милиард евро в България, пише Dariknews.bg.

"Транс Болкан Пайплайн" е оптимист относно проекта "Бургас - Александруполис", стана ясно още днес. Емилиянов обясни: Нямам съмнения, че проектът трябва да бъде реализиран, защото той ще донесе бонуси не само на Русия, както обикновено се смята, но и на държавите, където ще бъде реализиран. Това са нови работни места и привличане на български фирми в строителството.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 17.05   1395 г. – Обединени унгаро-влашки войски нанасят поражение на османската армия при Ровине, Влашко. 1498 г. – Корабите на Васко да Гама достигат до Индия. 1555...