Съдят бившия кмет на Приморско за длъжностно престъпление

21.07.2010 | 09:53
по статията работи:
Обект на разследването са близо 200 сключени договори за право на строеж
Съдят бившия кмет на Приморско за длъжностно престъпление

Прокуратурата повдигна обвинение на бившия кмет на Приморско Димитър Димитров. Oбвинен e за длъжностно престъпление. Обект на разследването са близо 200 сключени от него договори за право на строеж.

Докато Димитров е бил кмет в периода 2004-2007 година, когато в сила е влязъл нов закон за общинската собственост, според който правото на строеж се отстъпва с решение на общинския съвет, а не от кмета.

Проверката на прокуратурата започна, след като стана ясно, че на няколко магистрати и техни роднини като крайно нуждаещи е отпуснато право на строеж, пише БТА.

Засега проверката е установила, че нарушения има в случаите с дъщерята на председателя на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов - Ана, дъщерята на съдията от ВАС Николай Урумов - Деница, и този с Петър Попов - доведеният син на бившия бургаски апелативен прокурор Йордан Иванов.

Случат с Димитър Димитров се гледа от градската прокуратура, тъй като години наред в бургаската прокуратура не е свършено почти нищо. За три години са били разпитани едва 50-на свидетели, съобщи Dariknews.bg.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 24.04   1479 г. пр.н.е. – Тутмос III става фараон на Египет. 1184 г. пр.н.е. – Гърците влизат в Троя с помощта на Троянски кон (по предания). 1771 г. –...