WSJ: Търси се нов директор на Nokia

20.07.2010 | 09:29
по статията работи:
Според анонимен източник на изданиетоl , запознат със ситуацията, административният съвет трябва да вземе решение до края на месеца
WSJ: Търси се нов директор на Nokia

Административният съвет на Nokia ("Нокия") е започнал да търси да наеме нов генерален директор на компанията, който да смени на поста му Ори Пека Каласвуо, твърди Wall Street Journal ("Уолстрийт джърнъл").

Според анонимен източник на всекидневника, запознат със ситуацията, административният съвет трябва да вземе решение до края на месеца. "Те наистина искат да внесат промяна", твърди източникът.

"Уолстрийт джърнъл" добавя, че говорителката на Nokia в САЩ е отказала да коментира тези "спекулации". Ако тази информация се потвърди, това би означавало завой в политиката на административния съвет, който през май изрази подкрепата си за Каласвуо, информира БГНЕС, позовавайки се на информация на АФП.

Председателят на административния съвет Йорма Олила призна, че резултатите от предишната година не са задоволителни, но е заявил пред Общото събрание на акционерите, че "съветът подкрепя ръководството на компанията".

Каласвуо стана генерален директор на Nokia през 2006г., година преди "Епъл" да пуснат своя iPhone и преди вълната от мултифункционални телефони, с които бе направен завой в сектора, докато Nokia за дълго остана да предлага обикновени апарати.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 10.05   1525 г. – По силата на договор от Чамаси, Аграфа (днешен южен Пинд) се сдобива с автономен статут. 1553 г. – От Лондон потегля морска експедиция на бъдещата...