Използването на социалните мрежи на работното място нараства

13.07.2010 | 17:38
по статията работи:
За две години глобалният ръст е средно 5%
Използването на социалните мрежи на работното място нараства

Ново проучване на Trend Micro показва, че все повече и повече хора използват социалните мрежи по време на работа.

Изследването хвърля светлина върху навиците на 1600 интернет потребители от САЩ, Великобритания, Германия и Япония през последните две години.

Данните показват, че използването на социалните мрежи на работното място е нараснало от 19% на 24%. Най-съществен е ръстът в Германия - 10%.

Все още обаче не е напълно ясно дали това постепенно, но значително нарастване се използва в интерес на компаниите или просто им губи работното време на персонала - разлика, която е много важна за мениджърите, загрижени за мрежовата сигурност и производителността на труда.

Работещите с лаптоп посочват дори по-интензивно използване на социалните мрежи - 8% глобално и цели 14% за Германия. Една трета от хората с преносими компютри от цял свят са категорични, че ще продължат да използват социалните сайтове по време на работа.

Размерът на компанията също има значение. В САЩ и Япония работещите в големи компании използват социалните мрежи по-малко, главно заради корпоративните защити от типа "firewall" и ограничения достъп до интернет ресурси. В Германия и Великобритания обаче не е така - хората използват в големите офиси социалните мрежи по-смело.

Разбира се, много мениджъри продължават да са загрижени за загубите на работно време и намалената сигурност на корпоративните компютърни мрежи.

Трендът обаче може да се обясни и с все по-значителната роля на маркетинга и други техники за бизнес в социалните мрежи, отколкото със забавления в офиса.

Да си спомним все пак, че някога дори самата мисъл за сърфиране в Мрежата по време на работа беше считана за лекомислие, докато днес работата на мнозина от нас е немислима без посещаването на поне няколко сайта всеки ден.

По информация на mashable.com

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 17.05   1395 г. – Обединени унгаро-влашки войски нанасят поражение на османската армия при Ровине, Влашко. 1498 г. – Корабите на Васко да Гама достигат до Индия. 1555...