Вандали попречиха на хиляди пловдивчани да гледат финала на Световното по футбол

12.07.2010 | 15:24
по статията работи:
От компанията заявиха, че вандалските актове са започнали още в петък вечерта
Вандали попречиха на хиляди пловдивчани да гледат финала на Световното по футбол

Хиляди абонати на кабелния оператор blizoo в Пловдив и региона бяха лишени от възможността да гледат финала на Световното по футбол снощи, след като злонамерени, но технически компетентни лица прерязаха основни оптични кабели.

От компанията заявиха, че вандалските актове са започнали още в петък вечерта с по-дребни проявления, като ескалират в неделния ден, когато в 17:40 часа е прерязан кабел, захранващ регион Изток - квартал Тракия и селата, източно от Пловдив. След бързата реакция на техническите екипи, аналоговата телевизия на абонатите е възстановена, а малко по-късно и цифровата телевизия и интернет сигнала.

Вечерта в 21:10 часа, точно преди началото на финала на Световното първенство по футбол, вандалските актове продължават със срязването на основен оптичен кабел при Коматевски транспортен възел, който пренася сигнал за Пловдив - регион Юг, град Стамболийски и град Пазарджик.

Засегнатите домакинства са над 60 000, а заради тоталните поражения, нанесени от престъпните действия на извършителите, на техническите екипи отнема цели 5 часа да възстановят работата на мрежата.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 18.04   1506 г. – Започва строителство на базиликата Свети Петър в съвременния и вид. 1599 г. – Испанският крал Филип III Испански се жени за австрийска ерцхерцогиня...