Фирми мамели с продажба на звезди

12.07.2010 | 10:54
по статията работи:
Да подариш небесно тяло, кръстено на името на любимия човек, който има някакъв празник, става все по-популярен хит
Фирми мамели с продажба на звезди

Да подариш небесно тяло, кръстено на името на любимия или на човек, който има някакъв празник, става все по-популярен хит сред подаръците. Все повече варненци могат да се похвалят, че някоя от звездите по небето носи тяхното име и да докажат това на базата на специален сертификат, пише в. "Черно море".

"Приятелката ми имаше рожден ден наскоро и много се чудих какво да й подаря. В момента си имаше всичко необходимо и знаех, че каквото и да й дам, ще бъде безполезно. Тогава един познат ми спомена за някакви фирми, които издават сертификати, кръщавайки някоя от звездите на определен човек срещу заплащане. Идеята ми се стори много добра и приятелката ми също се очарова!", разказва 24-годишният варненец Атанас Атанасов.

Оказва се обаче, че да подариш звезда не е много евтино удоволствие. Според ценоразписите на повечето фирми, действащи на територията на България, звезда, кръстена на някого, струва не по-малко от 1300 лв., но за подобна сума небесното тяло ще може да бъде видяно и с просто око. Ако искате да подарите звезда, която да бъде видима с бинокъл, ще се наложи да се разделите със сума между 260 и 1300 лв.

Най-евтино излиза да подарите небесно тяло, което се вижда само с телескоп - между 50 и 250 лв. Ако искате да ползвате и допълнителни услуги като куриер, ламиниране на документите, подаръчно опаковане и др. ще трябва да плащате допълнително. За експресна или бърза поръчка сумата се увеличава. Ако искате да включите към подаръка и паспорт на звездата, числото ще набъбне с още цели 2000 лв. Даровете от този тип обаче имат и своите противници, които не мислят, че дейността на фирмите е действителна.

"Звучи романтично и всичко щеше да е чудесно, ако беше истина. Но всъщност това е поредната схема за измама. Получавате сертификат, че звездата е кръстена на нечие име и това име е записано в някакъв регистър, но той всъщност е неофициален и никому известен.

В САЩ идеята се продава много добре, но всички фирми предварително съобщават, че въпросният регистър е измислен и неформален. Тук това не се споменава никъде", коментира наскоро завърналата се от Щатите варненска студентка Теодора Ценова.

Тя допълва, че е имала желание действително да направи такъв подарък за бала на своята сестра и се е свързала с българска фирма, за да научи повече. Когато попитала за истинността на сертификатите, й обяснили, че всичко е абсолютна истина и не е символично. Според Ценова това няма как да бъде така, тъй като международният регистър за имена на звезди се разграничава изцяло от инициативите на някои фирми за осигуряване на подобни подаръци.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 15.05   1514 г. – Фернандо Магелан официално е освободен от служба при португалския крал. 1525 г. – Приключва Селската война – народно въстание, избухнало в...