ДНСК забрани ползването на Водното огледало

12.07.2010 | 10:28
по статията работи:
ВАС отхвърли жалбата на кмета на Кърджали
ДНСК забрани ползването на Водното огледало

Върховният административен съд (ВАС) потвърди предварителното изпълнение на заповедта за забрана ползването на Водното огледало в Кърджали, съобщиха от ДНСК.

Дирекция "Национален строителен контрол" (ДНСК) забрани ползването на строеж "Укрепване на бреговете на река Арда в района на гр. Кърджали", известен още като Водното огледало, със заповед от 26 април.

Срещу предварителното изпълнение на заповедта бе подадена жалба от кмета на Община Кърджали - Хасан Азис. ВАС разгледа жалбата на кмета, и вземайки под внимание факта, че строеж, който не е въведен в експлоатация по надлежния ред, създава сериозна опасност за живота и здравето на гражданите, потвърди забраната за ползване, и предварителното изпълнение на издадената през април заповед, информира Агенция "Фокус".

Припомняме ви, че срещу кмета на Кърджали беше повдигнато обвинение за опит за имотна измама по проекта. Преди това стана ясно, че имунитетът на бившия министър на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов няма да бъде свалян заради скалндалния проект.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 14.05   1027 г. – Анри I е коронясан за крал на Франция. 1610 г. – Анри IV е убит и на трона застава 9-годишният му син Луи XIII. 1643 г. – Четиригодишният Луи...