Кметът на Садово е отстранен от длъжност

08.07.2010 | 15:29
по статията работи:
Срещу Марин Йосифов са повдигнати обвинения за търговия с влияние
Кметът на Садово е отстранен от длъжност

Кметът на Садово Марин Йосифов е отстранен от длъжност, докато трае разследването срещу него. Това реши Пловдивският окръжен съд. Мотивите на съда, че Йосифов, който е кмет втори мандат, може да окаже натиск върху подчинените си, които са свидетели по делото. Срещу него са повдигнати обвинения за търговия с влияние. Защитниците му бяха категорични, че ще обжалват пред Апелативен съд в законовия 7-дневен срок. Според тях, мотивите на съда са неоснователни, тъй като Йосифов не влияе на разследването, което е от по-рано.

Кметът на Садово отправи молба към съда да не бъде отстраняван от длъжност, тъй като имал нужда от заплатата, за да внася вноските си по кредит. По думите му, това били единствените му доходи. Той заяви също, че иска да довърши започнатите проекти в общината, както и да приключи ремонта на училището в Садово.

Трябва да изпълня ангажиментите си и към моите избиратели, които бяха над 60%, заяви още Йосифов. Той обяви, че към кметския стол се стреми общинският съветник от БСП Здравко Димитров, предаде Dariknews.bg.

Марин Йосифов, заедно с 49-годишната Анжела Запрянова, консултант в общината, и 42-годишния Емил Дърев, бивш зам.-шеф на ДФ "Земеделие", бяха задържани на 30 юни и освободени срещу гаранция от по 15 000 лева. И на тримата са повдигнати обвинения за търговия с влияние. Те са поискали подкуп от пловдивска фирма, за да й осигурят спечелването на обществената поръчка по изграждането на канализация на село Кочево.

На Йосифов, Запрянова и Дърев е наложена забрана да напускат страната.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 16.05   1204 г. – Балдуин IX Фландърски е коронован за първи император на Латинската империя. 1527 г. – Флорентинците изгонват Медичите от Флоренция и градът отново...