Италианското вино се завръща на международните пазари

07.07.2010 | 17:51
по статията работи:
През първите месеци на 2010 г. износът бележи ръст в от 8,4%
Италианското вино се завръща на международните пазари

Виното, произведено в Италия, намира отново своето място на пазарите в чужбина. Това пише италианският сайт за селско стопанство agricoltura24.com.

През 2009 г. експортните продажби са регистрирали спад от 6,1%. През първите месеци на 2010 г. обаче износът на италианско вино бележи ръст в от 8,4%. 

Възстановяването на международните пазари е съпроводено с реално увеличение на цените на изнесената продукция през настоящата година, коментира още италианското издание.

Много фирми през миналата са прибегнали до намаляване на цените, за да запазят пазарните си позиции. Резултатът – цената на бутилка италианско вино със средна себестойност 1,78 евро за литър се е върнала на нивата си отпреди 6 години.

Данните за износа през първите месеци на 2010 г. дават основание на анализаторите да изразят надежда, че тази тенденция е вече прекратена, коментира още изданието.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 20.05   325 г. – Римският император Константин I Велики свиква Първи Никейски събор, на който е прието "Веруюто". 525 г. – При земетресение в Близкия Изток...