Акция "Огнярите" проверява складовете за конфискувани цигари

07.07.2010 | 09:30
по статията работи:
Снощи бяха намерени укрити над 100 мастербокса цигари, които е трябвало да бъдат унищожени
Акция "Огнярите" проверява складовете за конфискувани цигари

Днес ще се извършат проверки в складовете, където се съхраняват конфискувани цигари, за да се види дали иззетите количества са там и дали по протокол са изгорени, каза в интервю за "Хоризонт" и предаването "Преди всички" министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Проверката е продължение на започналата снощи край врачанското село Бели извор акция "Огнярите", при която бяха намерени укрити цигари, които е трябвало да бъдат унищожени, каза още министърът, цитиран от БНР.

Акция "Огнярите” продължава в Пловдив, каза за Агенция “Фокус” Цветанов. Блокирани са складовете на фирмата "Кингс Тобако". Предстои да започне насрещна проверка на полицията за количества цигари, декларирани за унищожаване.

При предишна операция на МВР, с изтекъл срок на годност са били обявени 10 000 мастербокса цигари. Тогава митниците са казали, че подлежат на унищожаване и те ще го контролират. Проверката трябва да установи дали са унищожени реалните количества. Насрещната проверка ще продължи през целия ден. Резултатите от нея ще бъдат обявени, каза Цветан Цветанов.

Вчера във врачанското село Бели извор бяха задържани четирима митничари и трима служители на фирма "Кингс Тобако”, ангажирани с унищожаването на цигари. Служителите на Управление "Митници” и представители на фирмата е трябвало да унищожат около 3 000 мастербокса цигари с изтекъл бандерол в пещи край село Бели извор, Врачанско.

При направените проверки от полицията, в автомобилите на митничарите са били намерени 69 стека с цигари, а в автомобила на служителите на фирмата още 15 стека цигари. Полицията започна обиски и претърсвания на пещните помещения и откри 70 мастербокса с цигари, укрити на различни места.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 09.05   1502 г. – Христофор Колумб потегля от Испания за своето четвърто и последно пътешествие до Новия свят. 1881 г. – след държавен преврат е съставено Петото...