Протестиращи: "Не искаме E.ON във Варна"

13.04.2010 | 15:44
по статията работи:
Хората не са недоволни от високите сметки
Протестиращи: "Не искаме E.ON във Варна"

Десетки варненци излязоха на протест пред сградата на E.ON в морската столица. Участниците в простеста подчертаха, че са недоволни от високите сметки и качеството на доставяната електроенергия.

"1117 лева за един месец. Как може такова нещо? Ако не ми пуснат тока до пет дни ще ги осъдя. Не искаме E.ON във Варна. Мафия". Това бяха само част от скандирянията на участниците в протеста, съобщи БГНЕС.

"Симпатизанти и поддръжници на ВМРО хвърляха яйца по електроразпределителното дружество, допълва информацията Днес+. Акцията минава под засилено полицейско присъствие, а заради протестът е обявен неработен ден. На входа е залепена бележка, че на 14, 15 и 16 април, офисът ще работи с удължено работно време от 7 до 19 часа.

Представител на Е ОН все пак се срещна със зам.-председателя на Е ОН Костадин Костадинов, пред когото заявил, че дружеството не иска увеличение на цената на тока, а компенсации за направените инвестиции.

Зам.-председателят на ВМРО призова множеството, да се включат в стартиращата подписка за отнемане на лиценза на Е ОН. Засега подписите се събират в офисите на партията, а скоро време и на други места в града, както и в Североизточна България.
Костадинов съобщи още, че днес от 14 часа е поканен на среща с кмета Кирил Йорданов, който пък бил изразил подкрепа към действията им.

"Е.ОН България оценява положително факта, че за разлика от 2006 година, протестът, който бе организиран днес пред сградата на компанията във Варна премина мирно". Това се казва в съобщение от пресцентъра на електроразпределителното дружество по повод днешната протестна акция. За да гарантира живота и здравето на своите клиенти и служители, компанията затвори центъра за обслужване на клиенти за деня на протеста. За удобство на клиентите центърът ще работи с удължено работно време до края на седмицата, се казва още в писмото.

“Ръководството на компанията бе изненадано да научи от медиите, едва ден преди протеста на ВМРО, че заместник председателят на организацията Костадин Костадинов е търсил контакт с тях, тъй като пред ръководството, на която и да е от трите компании от групата на "Е.ОН България" не е заявявано желание за такава среща по електронна поща, факс или чрез телефонно обаждане.”, допълват от компанията.

“Г-н Анатоли Токмакчиев, член на Управителния съвет на Е.ОН България Мрежи, излезе навън при протестиращите да получи петицията, която те бяха обявили, че ще връчат, но г-н Костадинов от ВМРО заяви, че този път нямат нищо за предаване на компанията, а просто искат гласно да изразят своето недоволство.

Ръководството на Е.ОН България покани представителите на ВМРО на последваща среща, на която да поставят своите въпроси относно дейността на Е.ОН България.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 17.05   1395 г. – Обединени унгаро-влашки войски нанасят поражение на османската армия при Ровине, Влашко. 1498 г. – Корабите на Васко да Гама достигат до Индия. 1555...