Кръгла маса: "Устойчиво и децентрализирано пречистване на отпадъчните води в селските райони на България и Румъния"

18.03.2010

На 18 март 2010 г. (четвъртък) от 12:00 до 18:00 в зала "София" на Гранд хотел "София" ще се проведе кръгла маса на тема: "Как да се постигне устойчиво и икономически ефективно управление на отпадъчните води в селските райони на България и Румъния (агломерации с по-малко от 2 000 и 10 000 е.ж.)".

Германската неправителствена организация WECF и българската неправителствена организация "Земя завинаги" организират тази кръгла маса с цел обсъждане на възможни решения подходящи за малките населени места (до 10000 ЕЖ) в България и Румъния. Акцентът се поставя върху иновативни технологии предлагащи висока степен на комфорт и хигиеничност, които гарантират устойчиви решения щадящи околната среда и са икономически ефективни за малки населени места. Ще бъдат представени действащи иновативни проекти за децентрализирано пречистване на отпадъчните води в различни страни от ЕС, отговарящи на изискванията на Директивата за градските отпадъчни води и Рамковата директива за водите.

В диалога ще вземат участие редица реномирани експерти в областта на санитарията от Германия, Румъния, Великобритания, Белгия, Словакия, България и др. Европейската комисия ще бъде представена от Генерална дирекция "Околна среда". От международните институции участие ще вземат Световната здравна организация и Световната банка. С огромен интерес се очакват презентациите на световноизвестни изследователи в областта на устойчивите санитарни системи от университета в Лийдс и Техническия университет в Хамбург. Ще бъде представено новото изследване финансирано от МЗХ и осъществено от белгийската фирма SHER относно санитарния статус и типологизация на санитарната инфраструктура  в селата. От българска и от румънска страна ще участват представители на редица министерства, регионални и общински администрации, фирми, НСО, информират организаторите на събитието.

Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив