"Икеа" отваря магазин в София през 2011 г.

25.11.2009 | 14:42
по статията работи:
Заради магазина оставащият участък от разширението на Околовръстното шосе може да се раздели на две
"Икеа" отваря магазин в София през 2011 г.

В средата на 2011 г. мебелната верига IKEA ("Икеа") ще има магазин в София на Околовръстното шосе. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев в Атина след среща с представители на гръцките фирми "Фурлис" и "Данаос Груб", които ще финансират изграждането съответно на магазина и на шопинг център до него.

Инвестицията е за 300 милиона евро и с нея ще бъдат осигурени 800 работни места. Компаниите планират да направят още два магазина - един във Варна и друг в участъка Пловдив-Стара Загора.

Ето какво обясни министър Плевнелиев пред Дарик радио:

Ако са готови през юни 2011 година, голямата тема е как този магазин, който ще генерира страхотен трафик, ще работи, вързан към Околовръстното шосе на София, което през този период ще се строи. Отгоре на всичко говорим за възможно най-голямата тапа, каквато ние имаме в момента там - на пресечката на "Бистришко шосе" с Околовръстния път.

Поели сме конкретни ангажименти от страна на министерството и Агенция "Пътна инфраструктура" в следващите седмици ще приоритизираме, евентуално ще разделим на два участъка Околовръстното шосе в тази зона, за да може тази част, която е около IKEA, да се случи по-бързо.

При всички случаи обаче Околовръстното шосе - тези липсващи 2,7 км от "Симеоновско шосе" до "Младост IV", не могат да се случат по-рано от края на 2011 година. И там има именно този проблем, който трябва да разрешим.

Ние бяхме изключително откровени и точни с гръцката страна, като намерихме решението на въпроса - ще има временна връзка. Тази връзка ще върви по определена и отделна процедура, защото правителството иска да направи всичко възможно през март 2010 г. и с нито ден закъснение да стартира строителството на магазина на IKEA в София. Те вече имат строително разрешение, така че са в готовност да започнат, заяви министърът, цитиран от Dariknews.bg.

 

Припомняме ви, че преди около месец и половина излезе информация, че стъпването на търговската верига в България ще се забави най-рано за 2013 г. Като причина за това беше посочена икономическата криза.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 12.04   238 г. – Римският император Гордиан II загива в битка с Максимин Трак, а баща му, съимператор Гордиан I се самоубива, научавайки за смъртта на сина си. 467 г....