Кризата бави навлизането на "Икеа" в България

16.10.2009 | 15:31
по статията работи: econ.bg
До 2013 г. гръцката компания "Фурлис", притежател на франчайз правата на прочутата верига, ще отвори 10-12 нови магазина на Балканите
Кризата бави навлизането на "Икеа" в България

Финансовите ни резултати през третото тримесечие се подобряват, така че е възможно до 2013 година да открием 10-12 нови магазина, включително и в България. Това заяви изпълнителният директор на гръцката компания "Фурлис" (Fourlis) Апостолос Петалас в интервю пред Reuters. Към първата половина на годината загубите за компанията са 110 млн. евро, но това няма да спре плановете за експанзия на Балканите.

За разлика от данните през второто тримесечие, когато продажбите намаляват с 8%, през периода юли-септември се справяме по-добре, коментира Петалас. "Дори сме в процес на оглеждане на парцели и обсъждаме възможността за отварянето на втори магазин в България, трети в Атина и един на остров Крит", допълва изпълнителният директор на "Фурлис".  

Припомняме ви, че в края на 2007 година гръцките медии съобщиха за плановете на "Фурлис" да открие първия магазин от веригата "Икеа" (Ikea) на българска територия. Това трябваше да стане факт през тази година. Впоследствие се оказа, че има значително забавяне на изпълнението на тези намерения. Остават и догадките къде точно ще бъде построен първият магазин на "Икеа" у нас. Засега слуховете сочат, че компанията е купила парцел в софийския квартал "Витоша".

"Фурлис" е собственик на франчайз правата на "Икеа" за Гърция и Кипър. Компанията получи правото за строеж на магазини от популярната верига и за България.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 25.04   1154 г. – Мюсюлмански войски, предвождани от Нур ад Дин превземат Дамаск. 1699 г. – Състои се сватбата на немския граф Лудвиг Крафт фон Насау-Саарбрюкен и...