България остава добра възможност за чуждите инвеститори

04.08.2009 | 11:14
по статията работи:
Според председателя на УС на Гръцкия бизнес съвет в България гръцките компании възнамерят да останат в България
България остава добра възможност за чуждите инвеститори

България продължава да е една от потенциалните възможности за чуждестранни инвестиции в условия на световна криза. Около това становище се обединиха представителите на американския, германския и гръцкия бизнес в България, потърсени за коментар от БТА.

Според вицепрезидента на Борда на директорите на Американската търговска камара в България Стефан Иванов това означава, че сега повече от всякога е важно правителството да бъде проактивно в насърчаването и улесняването на първите стъпки на инвеститорите и последващите им операции в страната.

Периодичните проучвания, които Германо-българската индустриаленo-търговска камара /ГБИТК/ традиционно провежда сред своите членове сочат за атрактивността на България като място за инвестиции, каза главният управител на камарата Митко Василев.

Стефан Иванов съобщи още, че в камарата продължават да се получават запитвания от потенциални инвеститори, които преценяват България като място за инвестиции.

Голямата част от гръцките компании в България са инвестирали и продължават да инвестират във връзка с техните дългосрочни стратегически планове т.е. те са тук, за да останат, съобщи Йоанис Поликандриотис, председател на УС на Гръцкия бизнес съвет в България и главен изпълнителен директор на "Еко България". В Гръцкия бизнес съвет в България членуват 150 компании.

Общо инвестициите на гръцките компании в страната надхвърлят 2 милиарда евро, обясни Поликандриотис. Той припомни, че най-големите гръцки компании, повечето от които са членове на съвета, като например всички гръцки банки, работят в България.

Тук са и фирми от сектора за храни и напитки като Vivartia Group, "Дружба" АД - от производството на стъкло и амбалаж, от телекомуникациите - Globul; Hellenic Petroleum/EKO Bulgaria - от енергийния сектор; "Intracom" от IT-сектора;Zlatna Panega cement и "Bentonit от минния сектор; "Стомана Перник" - от металургията, и на последно място, но не по важност в страната работят голям брой компании от услугите, предлагащи консултиране, реклама и PR, информира Dariknews.bg.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 08.05   1559 г. – В Англия е приет Актът за супремацията, с който кралица Елизабет I става глава на Англиканската църква. 1794 г. – По време на Якобинска диктатура, за...