Цветан Цветанов ще бъде новият вътрешен министър

08.07.2009 | 12:38
по статията работи:
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посочи Цветанов за вътрешен министър
Цветан Цветанов ще бъде новият вътрешен министър

Цветан Цветанов ще бъде новият вътрешен министър. Това обяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ и столичен кмет Бойко Борисов след срещата си с главния прокурор Борис Велчев, предаде Агенция "Фокус".

Борисов коментира, че са дошли с Цветанов в прокуратурата като бивши полицаи. На срещата са били обсъдени мерки за повишаване на взаимодействието между МВР и прокуратурата. Обсъдено е било и това как да бъде възстановено доверието на хората към държавността и доверието на Брюксел към страната.

Повече полицейски правомощия предвижда Цветанов за да реши проблемите на дознанието, но те тепърва ще бъдат обсъждани, заяви самият той. Борисов на свой ред каза, че прокуратурата няма да преминава в изпълнителната власт. "Ние считаме, че те могат и сами. Имаме и политическата воля прокуратурата да работи без никакъв чадър и натиск над никого. Всеки който е нарушавал или би нарушил закона, трябва да отговаря за това, смята бъдещият премиер. Върховната касационна прокуратура и главният прокурор имат 100% кредит на доверие, те съзнават, че след 6 месеца този кредит трябва да бъде забелязан. От правителството ще получат всичко, което днес пожелаха", заяви още Борисов след разговора с Борис Велчев, предаде БГНЕС. По време на срещата е обсъждана и идеята за създаване на специализирана прокуратура.

От нас зависи като правителство да върнем еврофондовете, от прокуратурата зависи да се спре критиката по съдебната система и съответно да се защитят еврофондовете, обобщи Борисов. Няма значение дали става дума за министър на ГЕРБ, кмет на ГЕРБ, категоричен беше бъдещият премиер, който очаква от прокуратурата превенция на престъпленията.

Нека да конституираме парламента, отговори Борисов на въпрос дали планира промени във Висшия съдебен съвет. Той изтъкна, че срещата днес е проведена от него и бъдещия вътрешен министър в качеството им на бивши полицаи, които съзнават трудностите при съвместната работа в прокуратурата.

"Получих уверение, че мислим по еднакъв начин", заяви главният прокурор Борис Велчев. Той е поискал материалите събрани със специални разузнавателни средства да имат доказателствена стойност в съда. Главният прокурор беше категоричен, че обвинения ще бъдат повдигани на всички, за които бъдат събрани достатъчни данни. Той подчерта, че с доказателствата срещу политически фигури се събират трудно, но обеща да поиска сваляне на имунитет за когото бъдат събрани доказателства за престъпление.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 29.04   1672 г. – Армията на Луи XIV напада Холандия. 1770 г. – Джеймс Кук акостира край днешния Сидни (Австралия) и нарича залива Ботани 1859 г. – Започва...