Ще управляват метрото чрез диспечерски център

06.07.2009 | 15:08
по статията работи:
Метрото ще върви от "Младост I" до "Обеля" най-късно до 15 септември
Ще управляват метрото чрез диспечерски център

Днес се състоя откриването на диспечерски център за управление на софийското метро. На събитието присъстваха кметът на София Бойко Борисов, главният архитект на столицата Петър Диков, зам.-кметът по финанси Минко Герджиков и други гости.

Новият център струва около 4.5-5 млн. лв. Специално за него са закупени най-модерната апаратура за контрол на енергийните мощности, управление на всякакви проблеми и аварии, които могат да се случат, и система за видеонаблюдение, която ще бъде на разположение на диспечерите в центъра, обясни по време на днешното събитие столичният кмет Бойко Борисов.

Той добави, че за момента 14 километра от софийското метро са готови. Други 14 километра предстои да бъдат завършени.

В новия център ще работят на смяна по осем души. По двама ще отговарят съответно за движението на мотрисите, енергетиката и санитарно-техническите устройства, един ще се грижи за видеонаблюдението. Освен това на смяна ще има и по един диспечер. Това обясни директорът на „Метрополитен" АД Стоян Братоев.

От 15 август ще започнат инспекции на участъка от метрото, който свързва стадион „Васил Левски" и площад „Света Неделя". Налице е готовност метрото в този участък да бъде пуснато и преди 15 септември, обяви още столичният градоначалник. Той увери, че най-късно за първия учебен ден метрото вече ще върви пълноценно от спирка „Младост I" до „Обеля".

 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 25.04   1154 г. – Мюсюлмански войски, предвождани от Нур ад Дин превземат Дамаск. 1699 г. – Състои се сватбата на немския граф Лудвиг Крафт фон Насау-Саарбрюкен и...