Канадски сенатор прави безполезен опит да забрани лова на тюлени

04.03.2009 | 13:13
по статията работи: econ.bg
Основните "жертви" на ловците на тюлени са бебетата тюлени, тъй като кожата им е пухкава и мека
Канадски сенатор прави безполезен опит да забрани лова на тюлени

Канадският сенатор Мак Харб направи безплоден опит, както го окачествяват анализаторите, да забрани улова на тюлени в Канада. Мярката е в отговор на европейските предложения за забрана на търговията с изделия, произведени от тюленова кожа, коментира EUbusiness.

Сенаторът предлага уловът с цел търговия да бъде забранен. Това обаче няма да важи за традиционния лов, извършван от местните ескимоски племена.

За първи път канадски политик предлага подобна забрана, коментират информационните агенции. Проектът беше представен по време на пресконференция на Международния фонд за защита благополучието на животните.

Тюлените се ловят основно заради кожата им. Тюленова мас се използва и при производството на редица козметични продукти. Причината ЕК да предложи забрана на търговията с „тюленови” продукти е нехуманния начин, по който се избиват животните. Основните „жертви” на ловците са бебета тюлени, тъй като кожата им е пухкава и мека. Това предложение на ЕК обаче все още не е срещнало подкрепата на членовете на Европейския съюз.

Според данните на ЕК всяка година 900 хил. тюлена намират смъртта си, като 60% от тях са убивани на територията на Канада, Гренландия и Намибия.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Женевски конвенции
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 27.03   196 г. пр.н.е. – Птолемей V се възкачва на трона на Египет. 1309 г. – Папа Климент V отлъчва Венеция и цялото ѝ население. 1329 г. – В Агро Доминико...