Стартира кампания "Банки – Стоп! Уважавайте ни!"

14.12.2008 | 10:16
по статията работи: Светлозар Николов
НАББ: "В България няма причина да има криза"
Стартира кампания "Банки – Стоп! Уважавайте ни!"

В България няма причина да има криза. Тя се създава изкуствено от банките, които отказват да дават кредити на фирми. Това заяви на пресконференция в „Пресцентър Варна” председателят на Националната асоциация на българския бизнес (НАББ) Светлозар Николов. От месец насам всички банки отказват да отпускат кредити на бизнеса, без дори да обяснят мотивите си. Просто отсичат – в момента кредити не даваме и дори не разглеждат проектните предложения на бизнесмените, обясни Николов. Според него в момента банките категорично отказват и предоговаряне на кредитите, съобщиха от асоциацията.

Държавата спешно трябва да се намеси, за да не се нагнетява напрежение, трябва да се дадат средства, с които да продължи инвестирането на българския бизнес, допълни още председателят на НАББ.

Националната асоциация стартира кампания „Банки – Стоп! Уважавайте ни!”, в която вече са се включили над 500 фирми от цялата страна.

Става дума за малките и средните предприятия, които ще фалират, ако банките продължат да се държат със своите клиенти по този начин, заяви Светлозар Николов. Още толкова фирми ще се присъединят към кампания в началото на следващата седмица.

Обмисляме различни мерки за преодоляване на проблема, като най-крайната е да спрем да си плащаме вноските по кредитите, докато ръководствата на банките не ни обърнат внимание, предупреди Николов.

В нито един сектор на икономиката нямаше криза, бяхме започнали да вземаме глътка въздух, когато дойде удара. И това не е удар от световната финансова криза, а от банковите институции, които действат в България. Те сами и изкуствено създават напрежение и стопират икономиката на страна. Ще стане страшно, много хора ще останат на улиците, ако това не се спре, допълни още Николов и призова всички малки и средни предприятия да се включат в инициативата на Националната асоциация на българския бизнес.

Ние повече няма да чакаме кризата, а ще се борим с нея и затова предоставяме на обществеността Програма за предпазване на България от икономическа криза, заяви Николов във Варна.
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 23.04   181 г. пр.н.е. – В Рим е открит храмът на Венера, превърнал се в място за поклонение на куртизанките. 1348 г. – Крал Едуард III учредява Орден на жартиерата в...