"ЦБА Асет Мениджмънт" придобва "Бурлекс 104" - Варна до края на юни

02.06.2008 | 11:13
по статията работи: Апостол Апостолов
Изпълнителният директор на компанията Ивайло Маринов представи пред акционерите мотивиран доклад за целесъобразността и условията на сделката
"ЦБА Асет Мениджмънт" придобва "Бурлекс 104" - Варна до края на юни

Извънредно общото събрание на акционерите на "ЦБА Асет Мениджмънт" АД се проведе на 30 май 2008 г. във Велико Търново. То взе решение за покупка на 100 % от капитала на “Бурлекс 104” АД, със седалище и адрес на управление гр. Варна, при цени и условия съгласно сключения предварителен договор за покупко-продажба на акции от 04.02.2008 и анекс към него от 21.04.2008, съобщиха от дружеството. След получено разрешение от Комисията за защита на конкуренцията за извършване на сделката и получен мандат на акционерите за покупка на 100% от капитала на „Бурлекс 104, следва финализиране на сделката за покупка на дружеството до края на месец юни.

Изпълнителният директор на компанията Ивайло Маринов представи пред акционерите мотивиран доклад за целесъобразността и условията на сделката по покупка на „Бурлекс 104” АД, собственик на верига от магазини за хранителни стоки с марка “Бурлекс”.

Сделката е изключително важна за „ЦБА Асет Мениджмънт” АД, за да се поддържа и развива конкурентнспособността му, както и с оглед на развиване на бъдещите планове за разкриване на търговските обекти в региони, където покупателната способност на населението надхвърля средната за страната, смята  Маринов.

До този момент дъщерните дружества на „ЦБА Асет Мениджмънт” АД - "ЦБА - Велико Търново” ЕООД, "ЦБА - Габрово” ЕООД, и "ЦБА- Русе” ЕООД, управляват общо 18 магазина в градовете Велико Търново, София, Русе, Габрово и Търговище, както и логистичен център в Русе.
Оцени статията:
1.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 23.04   181 г. пр.н.е. – В Рим е открит храмът на Венера, превърнал се в място за поклонение на куртизанките. 1348 г. – Крал Едуард III учредява Орден на жартиерата в...