Инвестират 70 млн. евро в търговския комплекс "Гранд плаза Русе" 3

12.05.2008 | 14:00
по статията работи: Апостол Апостолов
Комплексът ще бъде най-големият от своя вид не само в Русе, но и в целия регион. Той съчетава мултифункционална спортна зала, мол с търговска площ за отдаване под наем 37 500 кв. м, 5-звезден хотел и офисни площи клас А
Инвестират 70 млн. евро в търговския комплекс "Гранд плаза Русе"

70 млн. евро ще бъдат инвестирани в търговския комплекс "Гранд плаза Русе", чието строителство започна днес. Това съобщи Мартин Згурев, управител на един от инвеститорите в проекта - "Денси строй". Другият инвеститор е "Приста ойл", а мениджър на комплекса е Colliers International. На церемонията присъстваха кметът на Русе Божидар Йотов, вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин, Пламен Бобоков, инвеститор и председател на УС на "Приста Ойл".



На снимката (отляво надясно): Кметът на Русе Божидар Йотов, министърът на външните работи Ивайло Калфин и инвеститорите Пламен Бобоков и Мартин Згурев

"Гранд плаза" (на снимката долу) е разположен върху разгърната застроена площ от 140 000 кв. м. В него ще има мол с 37 500 кв. м търговска площ за отдаване под наем, 5-звезден хотел, 11 000 кв. м офисни площи клас А. Търговският център ще включва хипермаркет, повече от 120 магазина на водещи български и международни брандове и над 1000 места за паркиране.

В рамките на комплекса ще бъде изградена и спортна зала с комплексно предназначение с площ 26 000 кв. м. Тя ще бъде менажирана от два екипа - единият ще се занимава с организацията на спортни събития, а другият - с организацията на културни мероприятия.

Общината няма да се занимава с поддръжката на спортното съоръжение, уточниха инвеститорите. До края на годината в дунавския град ще бъдат организирани първите срещи на мениджърите, които ще започнат да изготвят програмата за провеждането на културни събития в залата за периода 2010-2011 г.



"Гранд плаза" ще бъде изграден в центъра на Русе, между двата основни булеварда - бул. "Липник" и бул. "Цар Освободител", и в близост до площад "Оборище".

Комплексът ще бъде най-големият от своя вид не само в Русе, но и в целия регион. Той ще започне да функционира през 2010 г.

Предвижда се в строителството на комплекса да бъдат ангажирани между 200 и 400 души. След официалното откриване на комплекса, в него ще бъдат открити около 2000 работни места.

Кметът на Русе Божидар Йотов не скри задоволството си от старта на проекта. По думите му, днес е поставено началото на "новата визия и новото бъдеще на Русе".

Той допълни, че стартът на мащабната за региона инициатива, не е бил никак лесен. За да постигнат целите си, инвеститорите е трябвало да преминат през  "тромавата бюрократична система в страната ни ", призна още Йотов.
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 14.03   1492 г. – Испанската кралица Изабела заповядва да бъдат експулсирани 150 000 евреи, в случай че не приемат християнството. 1697 г. – Последният свободен град...