Човек на Христо Ковачки убит в София

07.04.2008 | 12:20
по статията работи: Петър Чернев
Изпълнителният директор на "Атоменергоремонт" Борислав Георгиев е бил застрелян снощи в София. 70% от собствеността на "Атоменергоремонт" се държат от "Българска енергийна компания", която е собственост на самоковския бизнесмен Христо Ковачки
Човек на Христо Ковачки убит в София

41-годишният Борислав Георгиев е бил застрелян снощи в блок 102 на столичния квартал "Люлин". Убитият е изпълнителен директор на фирмата "Атоменергоремонт", съобщи Дарик радио.

70% от дружеството се държат от "Българска енергийна компания", а 29.99% са собственост на държавата. Изпълнителен директор на "Българска енергийна компания" е Радостина Димова, която участва във всички по-важни проекти и дружества на самоковския бизнесмен Христо Ковачки.

Георгиев е бил застрелян около 18.15 часа във входа на блок 102 в квартал "Люлин". Тялото на жертвата е намерено от съседи на площадка на партера в блока - между вратата на асансьора и тази на мазето. Трупът е престоял повече от три часа зад вратата на входа. През това време живеещите в блока не са били допускани да влизат и да излизат, съобщават от Агенция  "Фокус".

Георгиев се е прибирал, паркирал е колата си пред блока и най-вероятно убиецът го е причакал във входа. На около километър от мястото на убийството в кв. "Люлин" в последствие е бил намерен запален автомобил, който може би е свързан с убийството на бизнесмена.

Според една от версиите Георгиев е получил телефонно обаждане, че апартаментът му в "Люлин" е обран и той веднага потеглил да провери какво става.

Днес стана ясно, че Георгиев е бил застрелян с два куршума в главата. За момента от полицията не дават информация за оръжието, с което е извършено престъплението. Работата по случая продължава.

Мъжът не е криминално проявен.

Снимка: БГНЕС
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 26.04   1336 г. – Франческо Петрарка изкачва връх Ванту – символичен рожден ден на алпинизма. 1802 г. – Наполеон Бонапарт подписва обща амнистия, която позволява...