Строят жилищен комплекс за 2 млн. евро край Кюстендил

22.11.2007 | 11:24
по статията работи: Апостол Апостолов
Жилищният комплекс ще представлява съвкупност от малки три- и четириетажни кооперации
Строят жилищен комплекс за 2 млн. евро край Кюстендил
Стартира строителството на жилищен комплекс край Кюстендил. Във вторник кметът Петър Паунов и управителят на строителната компания “Вал Билдерс" направиха "първа копка, пише в. "Вяра". Новият комплекс е в района кв. “Румена войвода". Предвижда се да бъде с размери от два декара и половина. Инвестицията възлиза на стойност близо 2 млн. евро, обясниха от общинската администрация.

“Изключително съм доволен, че в Кюстендил започва да се строи нещо ново и толкова мащабно", каза при първата копка на новото начинание кюстендилският градоначалник. За късмет на начинанието Петър Паунов счупи бутилка шампанско в кофата на мощен багер, дал старт на строителните работи.

Жилищният комплекс ще представлява съвкупност от малки три- и четириетажни кооперации с апартаменти, като партерните етажи на сградите ще бъдат магазини, кафенета, фитнес и спортни зали, както и други търговски обекти от обслужващата сфера.

“Моят подарък към хората, които ще си купят апартаменти в “американското селище", както го наричат вече кюстендилци, е да им направя и подаря плувен басейн с олимпийски размери заедно с всичко, което е нужно за поддържането и стопанисването на съоръжението", обясни Валентин Гърлянски. 120 кюстендилски строители, зидаро-мазачи, фаянсаджии, плочкаджии, електротехници и бояджии ще се ангажират като работна ръка.
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 16.04   1071 г. – С превземането на Бари Италия се освобождава напълно от Византийска власт. 1346 г. – В Скопие Стефан Душан обявява създаването на Сръбско царство,...