JetFinance International отчита 45% ръст

03.10.2007 | 16:51
по статията работи: Лили Бончева
Компанията е отпуснала кредити за над 131,6 милиона лева
JetFinance International отчита 45% ръст

Компанията, оперираща в областта на потребителското кредитиране JetFinance International отчете нетна печалба от 7 692 279 лв. за периода януари-юни 2007 г. Сравнено със същия период на 2006 г. по този показател, компанията отбелязва ръст от 45%, съобщават от JetFinance.

За първото полугодие на т.г. специализираната кредитна институция е отпуснала кредити в размер на 131 676 382 лв., като нарастването на този показател в сравнение със същия период на 2006 г. е в размер на 81,28%. Активите на JetFinance International за първото полугодие на 2007 г. са достигнали 226 731 549 лв., което отново е нарастване с 132% в сравнение със същия период на миналата година.

Мария Атева, финансов директор на JetFinance International коментира резултатите за полугодието: „Финансовите резултати, които JetFinance постигна, са показателни за стабилния растеж на компанията. Ще добавя, че кредитният портфейл на компанията за януари-юни 2007 г. също отбелязва ръст от 65%. По този показател, по наши изчисления, ние се нареждаме на 9-то място сред всички банкови институции в България с 2,3% пазарен дял.”

“Очакваното финализиране на сделката с БНП Париба ще засили позицията на компанията ни на пазара за потребителско кредитиране. Освен разширяването на продуктовата гама, ДжетФайненс ще продължи да работи приоритетно за повишаване на финансовата култура и информираност на потребителите. Кредитният наръчник „10 неща, които трябва да знаете за кредитите,” като първа стъпка в тази посока, се радва на голям интерес от страна на потребителите. До момента сме раздали близо 250 000 броя от него”, коментира Иван Христанов, изпълнителен директор на компанията.

Общият брой молби за кредит, които компанията JetFinance International е обработила за периода януари-юни 2007 г., е над 240 000. Полугодишните резултати показват, че компанията се придържа към годишния си план и че до края на годината JetFinance ще обработи над 600 000 молби за кредит.
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 25.04   1154 г. – Мюсюлмански войски, предвождани от Нур ад Дин превземат Дамаск. 1699 г. – Състои се сватбата на немския граф Лудвиг Крафт фон Насау-Саарбрюкен и...