Deutsche Bank отделя над 2 млрд. евро, за да покрие загубите си

03.10.2007 | 16:02
по статията работи: econ.bg
Въпреки тежката ситуация банката очаква печалба от 1.4 млрд. евро за третото тримесечие.
Deutsche Bank отделя над 2 млрд. евро, за да покрие загубите си



Deutsche Bank, най-големият германски заемодател, обяви, че ще отдели 2.2 млрд. евро, за да покрие загубите си, причинени от кризата на американските ипотечни пазари.

Въпреки тежката ситуация банката очаква печалба от 1.4 млрд. евро за третото тримесечие. Това стана ясно след изявление на управителя на Deutsche Bank Йозеф Акерман на конференция в Лондон. Той допълни, че целта на банката за печалба от 8.4 млрд. евро е все още постижима.

Сумата от 2.2 млрд. долара ще бъде използвана, за да се покрият загубите от заеми и инвестиции на американския ипотечен пазар. Поради тези загуби, звеното за корпоративно банково кредитиране на Deutsche Bank регистрира нетна загуба, която за момента се изчислява на 250-350 млн. евро.

Две големи банки в Германия, IKB и SachenLB, вече бяха докарани на ръба на фалита от кризата на американския ипотечен пазар и инвеститорите отдавна очакваха официални данни до каква степен са засегнати от ситуацията най-големите германски инвестиционни банки Deutsche Bank и Commerzbank.
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...