prekratqvane na trydov dogovor

Проблеми на работодателите и служителите.

Модератори: econ.bg, gmihaylov

prekratqvane na trydov dogovor

Мнениеот pu00_tes81 на Вто Яну 26, 2010 11:28 am

Rabotix kato konsyltant-prodava4 na trydov dogovor s ispitatelen srok 6 mesetza,kato v dogovora me osigyrqvaha na 4 chasa na minimalna rabotna zaplata. Izkarah 4 mesetza i mi se naloji da izlezna bolni4ni. Rabotodatelkata mi kaza da si vzema bolni4ni ot li4niq lekar az si vzeh i na vtoriq den i go zanesoh.Nqma6e problemi kaza da se lekyvam no po dobre bilo za men da hodq na rabota.Bolni4niq mi be6e 5dni na 6-tiq trqbva6e da sam na rabota no tai kato rabotim na smeni mi se pada6e 6-tiq den da po4ivam i na drygiq den da sam na rabota koeto rabotodatelq znae6e za6toto tq pravi grafika.Kogato otidoh na rabota bqh informirana ot neq po slyjebniq telefon da si otivam i da 4akam da mi se obadi.Taka i ne mi se obadi 2 dni az i se obadih za6toto pretzenih 4e nqma da rabotq i taka i stana.S led 5 dni otidoh da si vzema dokymentite no ... Parvo me bqxa prenazna4ili bez az da znam i vtoro pri vapros koga 6te mi se izplati otrabotenoto tq mi kaza 4e nqma da mi se plati za6toto ne sam se qvila 3 dni na rabot a nqma takova ne6to IMA LI PRAVO da me prenazna4ava bez da znam i ima li pravo da ne mi izpla6ta izrabotenoto.
pu00_tes81

Re: prekratqvane na trydov dogovor

Мнениеот IcoBurgas на Сря Яну 27, 2010 11:34 pm

Здравей , ами тъй като си на изпитателен срок , трябва да погледнеш дали не е уговорен в нечия полза. В чиято полза е уговорен , тази страна (ти или работодателя) може да го прекратява без предизвестие , а ако няма такова нещо значи е в полза и на двама ви. До колкото до преназначението , незнам в какъв смисъл го казваш , но принципно работодателя може едностранно да изменя трудовото правоотношение в някои случаи изброени в Кодекса на труда. Колкото до "изработеното" , то ти се дължи и няма такива глупости като три дни , два дни , една седмица ;)
IcoBurgas

Re: prekratqvane na trydov dogovor

Мнениеот pako05 на Сря Фев 17, 2010 2:07 pm

калиман eooд
Аз съм бивш служител на фирма КАЛИМАН ЕООД.Искам да кажа че никога не съм се сблъсквал с по некоректен човек който работи там.Както е описало момчето по доло във форума става дума за щуробаджанащина като в националният отбор той за това не върви.
И така накратко работих в една от игралните им зали на бул.Х.Б. като охрана за една година там се смениха 12 работници-крупиета колко са лоялни сами си правете извода.всичко вървеше нормално докато не дойде новият управител на залата името му Д.Ж.Той разбира се не идва току така бил добър приятел на един от началниците и постоянно парадираше с неговото име.Започна да не плаща заплатите навреме да заплашва персонала че няма да им се плати отпуската и т.н.т.Дори каза на едно от момичетата че иска да я види как реве и тогава ще и даде заплатата.казваше че се осигуряваме на минималната заплата и винаги може да ни я даде само нея...В един момент всички се усъмняваха че той прави нещо с парите на казината двете който му бяха поверени.Когато аз казах на всеослушание че той нещо върти парите и е затънал ми връчи молба за напускане.Аз си замълчах тъй като не губех нищо кой знае какво.Бях си ползвал половината от отпуската която ми се полагаше трябваше да ми я изплати още С...ри но каза че били загубили ведомостта и не знае колко пари е.Когато отидох да ми подпечатат книжката във така сериозната и държаща на работниците си фирма извадиха ведомостта и казаха че някой сее разписал вместо мен още септември и парите са ми взети.Същият този Д.Ж. беше издигнат на по високо пост във националният отбор на негово място той разбира се си постави негов приятел да му покрива бакиите.Не го пиша това на лична основа защото не ме интересува вече просто искам да се знае.Когато казах че ще кажа какви ги върши на шефовете той каза че няма да си получа заплатата за предният месец.И ме кара да работа докато си намери човек след като вече бях освободен официално.Самият той пишеше едно изречение с минимум три правописни грешки,но за жалост там е шуробаджанашина и на кой му пука.Е това исках да ви кажа за тази фирма но съм обеден че там работят и много съвестни и коректни хора..
pako05

Върни Трудови правоотношения