Пресконференция по повод старт на благотворителна акция за детска клиника

обл. Пловдив
19.05.2011

На 19 май 2011 година, от 10:00 ч., дарителите от сдружение „Клуб Милосърдие, Съпричастност, Напредък" започват благотворителна акция за набиране на средства за Клиниката по детски и генетични изследвания на УМБАЛ „Свети Георги". Това съобщиха от лечебното заведение.

Акцията се провежда за четвърта поредна година и идеята и е да научи малките деца на съпричастност с проблемите на техните връстници, обясниха от сдружението. До края на годината те събират до края на годината монети от учениците от основните училища в Пловдив.

Със средствата ще бъдат закупени инфузомати - апарати за венозни вливания на разтвори и медикаменти, обясниха от клиниката. Високоспециализираните технически средства се използват за прецизно прилагане на животоспасяващи лекарства и позволяват да се следи приложението на няколко медикамента едновременно.

Благодарение на тези съвременни медицински апарати, децата и младежите, които денонощно постъпват в Клиниката по детски и генетични заболявания ще могат да се възползват от изключително прецизната и лесна за мониториране и контрол апаратура, обясниха от Университетска болница „Свети Георги".

Пресконференцията за старта на кампанията е утре, 19 май, от 10:00 ч. в Заседателната зала „Проф. д-р Иван Зънзов", Хирургичен блок на бул. „Пещерско шосе" №66, Пловдив.

Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив