Кметът на Велико Търново получи орден "Петър Велики" първа степен

22.03.2005 | 10:50
по статията работи: econ.bg
Академията по проблемите на сигурността и отбраната на Русия ще открие свое представителство в града

 

Кмет, ректор и митрополит с ордени от Руска академия

Кметът на Велико Търново д-р Румен Рашев получи вчера орден "Петър Велики" първа степен. Той му бе присъден от руската Академия за национална сигурност, отбрана и правораздаване" и му бе връчен лично от президента на организацията Виктор Григориевич Шевченко, съобщи в. "Янтра ДНЕС".Това е най-голямата ни обществена награда и се дава за принос в развитието на отношенията между Русия и България, подчерта шефът на Академията. Заедно с получаването на медала великотърновският градоначалник става и член на академията  за национална сигурност, отбрана и правораздаване, чийто основател и първи член е Владимир Путин.

Освен президента на организацията в старата столица вчера бяха вицепрезидентът ген. Николай Кизюн и Анатолий Иванович, неин член и приятел на България. Ген.Николай Кизюн е герой на съветския съюз, военачалник, който е командвал половината от военните сили на съветския съюз, стана ясно от представянето вчера.

Делегацията посети е ВТУ и връчи на ректора проф. дфн. орден "Ломоносов", който се дава за принос в науката.

В следобедните часове орден "Александър Невски" бе връчен на Великотърновският митрополит Григорий, на общинския съветник Иван Иванов, председател на дружество "Русофили" и на Драгни Драгнев. Тримата са в инициативния комитет за възстановяване на църквата в руските военни гробища във В. Търново.

Академията с представителство във В. Търново

Академията по проблемите на безопасността, отбраната, сигурността и правовия ред на Руската федерация ще открие свое представителство във Велико Търново. В края на май се очаква в София да бъде официално открит неин филиал, стана ясно по време на визита на Виктор Шевченко, президент организацията. 

Академията е общоруска обществена организация, регистрирана от министерството на правосъдието. Тя се ползва с подкрепата на президента Путин, който подписва всички дипломи на нейните лауреати. Съдействие в работата на организацията оказват и министерствата на отбраната, на вътрешните работи и на федералните служби за сигурност. С решение на Комитета по сигурността на Държавната дума Академията е обявена за водещ научно-обществен център за изследователско обезпечаване на законодателната работа в Русия.

Академията има около 800 действащи членове като половината са доктори и кандидати на науките. В нейните редици влизат 74 ръководители на Руската федерация,депутати от Държавната дума, ръководители на силови структури и министерства. Всичките 102 космонавти и 210 ръководители на учебни заведения също са почетни членове на Академията. Сред тях има и 7 лауреати на Нобелова награда. /в. "Янтра ДНЕС"

ECON.BG
 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 18.04   1506 г. – Започва строителство на базиликата Свети Петър в съвременния и вид. 1599 г. – Испанският крал Филип III Испански се жени за австрийска ерцхерцогиня...