НАП започва проверките на аптеки за касови апарати

01.09.2011 | 10:11
по статията работи:
НАП започва проверки на търговците с фармацевтични продукти, за да се установи дали са спазени нормативните разпоредби за дистанционна връзка на касовите им апарати
НАП започва проверките на аптеки за касови апарати

От днес (1 септември) Националната агенция по приходите (НАП) започва проверки на търговците с фармацевтични продукти, за да се установи дали са спазени нормативните разпоредби за дистанционна връзка на касовите им апарати, припомня БТА. 

Всяка аптека или дрогерия, регистрирана по ЗДДС, която извършва търговия на дребно с лекарствени продукти след края на август и фискалното й устройство няма дистанционна връзка със сървърите на НАП, може да бъде глобена с до 10 000 лв. , а обектът да бъде запечатан, предупреждават от приходната агенция.

От НАП призовават клиентите на аптеки и дрогерии да сигнализират за нарушения. Най-лесният начин да се провери дали касовият апарат на дадена аптека е свързана с НАП е да се разгледа внимателно издадената касова бележка. Ако в долния й край има лого, на което са изобразени буквите BG, това означава, че търговецът е свързал касовия си апарат с агенцията, посочват от НАП.

 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 26.04   1336 г. – Франческо Петрарка изкачва връх Ванту – символичен рожден ден на алпинизма. 1802 г. – Наполеон Бонапарт подписва обща амнистия, която позволява...